Comitetul de Doamne


Florin Trofin - Posted on 17 May 2009

Mese Duminicale
Evenimente
Contact
 
Scurt Istoric
Comitetul de Doamne al Bisericii “Sfintii Trei Ierarhi” din Seattle functioneaza sub egida “Asociatiei Reuniunii Femeilor Ortodoxe Romane din America” (ARFORA).
Aceasta asociatie reprezinta o organizatie auxiliara nationala a Episcopiei Ortodoxe Romane din America. In spiritul si sub patronajul asociatiei ARFORA, Comitetul de Doamne al bisericii din Seattle si-a inceput existenta in urma cu mai bine de zece ani, odata cu infiintarea Misiunii Ortodoxe Romane din Seattle, in 1994.
Comitetul s-a constituit pentru ca, impreuna cu suportul comunitatii, sa contribuie la pastrarea si propagarea credintei ortodoxe si, totodata, sa ajute programele si nevoile Bisericii. In prezent, comitetul numara 18 doamne care se implica cu dedicatie in organizarea si sponsorizarea a numeroase evenimente consacrate comunitatii.
Mesele duminicale sponsorizate de doamnele din comitet si de unele familii din comunitate constituie o parte importanta a activitatilor organizate de comitetul nostru.
Ele aduc impreuna membri ai bisericii in cadrul “orei sociale” si consolideaza unitatea noastra ca si comunitate de romani din zona Seattle.
Cu mare daruire, doamnele din comitet se mobilizeaza pentru a ajuta si la organizarea si sponsorizarea altor evenimente importante de peste an care prilejuiesc o placuta interactiune sociala pentru romanii din Seattle si constituie o oportunitate de a contribui la strangerea fondurilor dedicate constructiei Bisericii Ortodoxe Romane “Sfintii Trei Ierarhi”, pe proprietatea din Montlake Terrace.
Printre aceste evenimente organizate anual se numara picnicurile desfasurate pe terenul proprietatii, tabara de copii, Festivalul Toamnei, masa de Craciun, Revelionul, masa de Sfintele Pasti si altele.
Comitetul se implica, de asemenea, si in actiuni de binefacere si intrajutorare a persoanelor in nevoie. Prin devotament fizic si material necontenit, Comitetul de Doamne mentine vie traditia Reuniunii Femeilor Ortodoxe in cadrul Bisericii “Sfintii Trei Ierarhi”, din Seattle. Succesul deplin al tuturor proiectelor comune, initiate in folosul comunitatii, nu ar fi posibil insa fara cooperarea dumneavoastra in activitatile organizate.
Fara sprijinul dumneavoastra, nu am reusi sa consolidam baza bisericii noastre ortodoxe din Seattle. Va rugam din tot sufletul sa participati alaturi de noi! Asa sa ne ajute Dumnezeu,
Comitetul de Doamne, Biserica Ortodoxa Romana “Sfintii Trei Ierarhi”, Seattle