Progresul Construcției - Iunie 2011


Dan - Posted on 01 June 2011

După mai mult de două luni de coordonare între arhitect, inginer civil și personal de la City of Mountlake Terrace, perseverența noastră a fost răsplătită prin obținerea mult așteptatelor permise de civil și building. Astfel, suntem pregătiți sa reluăm construcția pe care o vom continua până la terminarea ei sau până la terminarea fondurilor de care dispunem.

În perioada imediat următoare compania Ponderosa va efectua lucrările la sistemul de drenaj al apei provenite din ploi pe suprafețele impermeabile din parcări cât și a sistemului de canalizare a apei potabile. În paralel cu execuția acestor sisteme, pregătim următoarea etapă de construcție, și anume turnarea fundației bisericii și a centrului cultural. Această lucrare va fi efectuată de compania ACI Apeland, cu care am încheiat un contract la un preț mai mic cu circa $40K decât cel pe care-l avusesem inițial cu firma Spartan. De asemenea, suntem avansați în redactarea contractului final cu compania de plumbing ce se va ocupa de instalațiile de apă aflate sub fundația centrului cultural.

Planurile noastre pentru anul 2011 sunt foarte ambițioase, dar sperăm ca până la începerea sezonului ploios în noiembrie să reușim atât terminarea structurii de lemn și fier a bisericii și centrului cultural, cât și a acoperișului protector necesar pe perioada iernii. Realizarea acestor obiective nu este ușoară, mai ales atunci când resursele financiare sunt limitate. O modalitate prin care am putea compensa lipsa fondurilor ar fi să angajăm în procesul de construcție membri voluntari din comunitate care au experiență în efectuarea diverselor lucrări necesare.

Astfel, dorim să facem un apel către toți membrii comunității române din Seattle care au experiență în profesiile de framer, carpenter, roofer, HVAC mechanic, plumber, electrician, precum și altele asemănătoare, să participe la formarea unei echipe de meșteri voluntari intitulată simbolic “Echipa lui Manole”. Membrii acestei echipe vor avea misiunea specială de a ajuta la înălțarea acestui lăcaș românesc fără să fie nevoiți să jertfească altceva decât o parte din timpul lor personal. Puterea unei comunități ca a noastre, așa cum s-a demonstrat în repetate rânduri până acum, stă în capacitatea de a ne uni eforturile atunci când contează cu adevărat, atunci când ceea ce facem este din suflet, pentru suflet.

Vă mulțumim și așteptăm să ne scrieți la: Manole@ortodox.org